Beszámoló a finnországi tanulmányútról – Seinajoki, 2019. szeptember 5-6.

A Regions4Food projekt harmadik szemesztere a tudásátadásról és a bevált gyakorlatok megosztásáról szól. Szeptember elején Seinajoki-ban, Dél-Ostrobothniában, Finnországban került sor a legelső tanulmányútra. A tanulmányi út másfél napig tartott, és magába foglalt öt különböző „jó gyakorlat” prezentációt, különböző szemszögekből. A résztvevők köszöntésére a Seinäjoki Alkalmazott Tudományi Egyetem lenyűgöző Frami Campusában került sor, csütörtök délelőtt. Terhi…

Bővebben

Regions 4Food – Hírlevél 2. – 2019. június

A REGIONS 4FOOD második számú hírlevele közvetlenül a projekt tevékenységeiből származó híreket tartalmazza. Az első hírlevél óta a partnerek a régiókban rendelkezésre álló technológiák feltérképezésén dolgoztak az agrár-élelmiszeripar digitalizálásával kapcsolatban, elemezték a digitális átalakítás akadályait és kiválasztották a projektben megosztandó jó gyakorlatokat azzal a céllal, hogy a regionális hatóságoknak tanácsokat adjanak a szakpolitikáik javítására. A…

Bővebben

Szakmai egyeztetés a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos kutatás és fejlesztés lehetőségeiről, kiválósági területeiről

2019. május 30-án Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE ÁOK) Biofizika Intézetében került sor a MEDTECH4 EUROPE nemzetközi együttműködési projekt 2. stakeholder találkozójára. A francia Auvergne-Rhône-Alpok Régió által vezetett projektben magyarországi partnerként a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) működik közre. A 2018. június 1-jén indult négy és fél éves együttműködés előkészítésében…

Bővebben

SCOBE projekt: Bevezetés a Szélenergiába – ingyenes online tanfolyam

Kedves Érdeklődő! Szélenergiához kapcsolódó ingyenes tanfolyamhoz keressük azokat a diákokat, érdeklődőket akik 2019. június 14-ig elvégeznék a SCOBE projekt Bevezetés a Szélenergiába online tanfolyam első leckéjét és leírnák az ezzel kapcsolatos véleményüket, javaslatukat néhány szóban, a leckéhez kapcsolt értékelőlapon keresztül. A projektről bővebben ezen a weboldalon tájékozódhatsz: www.scobeproject.eu , az első leckét pedig itt tesztelheted:…

Bővebben

I-CON mintaprojekt: kipróbáltuk a DesignCrowd platformot

Az I-CON projekt fókuszában az élelmiszeripari ágazat áll, azon belül az élelmiszerminőség és -biztonság, valamint a csomagolás- és gyártástechnológia a kiemelt területek. Az élelmiszercsomagoláshoz, és dizájnjához kapcsolódóan a DDRIÜ Nonprofit Kft. az elmúlt hetekben megvalósított egy mintaprojektet, amelynek célja a DesignCrowd nevű közösségi platform tesztelése volt. Az online felületen regisztrált szabadúszó dizájnerek száma közel 700…

Bővebben

Innovatív településfejlesztés: szakértői tanulmány a zöld infrastruktúra tervezéséről

A Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési Kommunikációs Oktatási Nonprofit Kft. partnerként működik közre a PERFECT Interreg Europe projektben, amely a környezetvédelem és hatékony erőforrás felhasználás tervezését szolgálja az európai városok zöld infrastruktúrájában. A zöld infrastruktúra fejlesztése az adott település éghajlati, vízrajzi, domborzati adottságaival, illetve növényvilágával való felelős gazdálkodásra épül, és számos előnnyel jár. Kedvezően befolyásolja a helyben…

Bővebben

Európai régiók gyakorlati együttműködése az agrárium és az élelmiszeripar digitalizációjáért és hatékonyabb adatgazdálkodásáért

A Regions 4Food projekt Andalúzia Regionális Agrár- és Halászati és Vidékfejlesztési Minisztériumának vezetésével valósul meg az Interreg Európa Programban. Célja, hogy előmozdítsa a mezőgazdaság (növénytermesztés, állattenyésztés és halászat) területén a termeléssel, vállalati gazdálkodással és jövedelmezőséggel, kapcsolódó kereskedelmi tevékenységgel összefüggésben rendelkezésre álló adatok jelenleginél hatékonyabb felhasználását. Magyarországon az agrárvállalkozások információiból nyert adatokat is felhasználó precíziós gazdálkodás…

Bővebben

I-CON Zárókonferencia 2019. Május 22. Ljubljana

Kedves projektpartnerek, kis- és középvállalkozások (KKV-k), döntéshozók és egyéb szervezetek. 3 évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy az élelmiszeripari- és mezőgazdasági KKV-k számára többet szeretnénk nyújtani. Tudtuk, hogy minőségi és különösen ízletes termékeket állítanak elő, de emellett azt is tudtuk, hogy különböző kihívásokkal szembesülnek a mechatronika, az élelmiszer-tervezés, az élelmiszer-biztonság és a címkézés területén. Ezért –…

Bővebben

I-CON projekt – tavaszi disszeminációs események

A 2016-ban indult, élelmiszeriparra fókuszáló I-CON projektünk májusban véget ér. Az elmúlt három év során a partnerség olyan problémák megoldására fókuszált, amelyek ágazatokon átívelő kompetenciák összekapcsolásával növelik az élelmiszeripari KKV-k versenyképességét. A DDRIÜ Nonprofit Kft. célul tűzte ki, hogy a projekt keretében létrejött eredményeket minél szélesebb körben kommunikálja a projekt célcsoportjai, a KKV-k és döntéshozók…

Bővebben

Szegeden a SCOBE Csapata

Az ArchEnerg Klaszter vezetősége március 25-26-án Szegeden látta vendégül projekt partnereit. A SCOBE projekt résztvevői két online tanfolyam létrehozásán dolgoznak, mindkét kurzus a szélenergiához kapcsolódik. Az Erasmus Plus program résztvevői: Vea Qualitas (Spanyolország), Acrosslimits Ltd. (Málta), MAICH (Görögország), GMI (Franciaország), Accentuate (North East) Limited (Egyesült Királyság) és az ArchEnerg Klaszter (Magyarország). Sajnos a GMI nem…

Bővebben