Regions 4Food projekt – 3. hírlevél
A Regions 4Food projekt harmadik hírlevele a 2019-es év második félévének eseményeit foglalja össze. A hírlevél a linkre kattintva érhető el: https://www.ddriu.hu/file/3hirlevelpdf
A Regions 4Food projekt harmadik hírlevele a 2019-es év második félévének eseményeit foglalja össze. A hírlevél a linkre kattintva érhető el: https://www.ddriu.hu/file/3hirlevelpdf
2019 november 21–22 között a FIRECE projekt partnerei részt vettek a Pinkafőn (A) megrendezett E-Nova nemzetközi konferencián, amelyen egy külön szekció szólt a projekt legfontosabb eredményeinek bemutatásáról és a pénzügyi eszközökről. A ENVIROS Kft. (CZ) bemutatta az általa fejlesztett képzési modult, amely az állami beruházások alacsony szén-dioxid-kibocsátású átmenetet támogatja, Emilia-Romagna Régió (I) képviselője az energiatervek…
BővebbenA Medtech4 Europe projekt interregionális partnersége orvosi technikai tanulmányúton vett részt 2019. október 15-én Pécsett. A pécsi tapasztalatcsere folytatásaként a Pécsi Tudományegyetem Biomedicina Mérnöki Projektjének kutatói a Medtech4 Europe projekt tudáspartnerével, a Francia Alternatív Energia és Atomenergia Bizottsággal (CEA) vették fel a kapcsolatot. A javasolt együttműködés középpontjában az elektrodiagnosztikai orvosi technika, az elektromiográfia (EMG) áll, miközben az izommozgás felületi elektroencephalogram (EEG) osztályozásának…
BővebbenA háromnapos rendezvény első napján, 2019. november 25-én hétfőn, a projekt Irányító Bizottsági ülésére került sor Velingrádban. Ennek során a Regions 4Food nemzetközi partnersége áttekintette a projekt menedzsmenttel, kommunikáció-disszeminációval, tapasztalatcserével kapcsolatos teendőket. A főbb témák a következők voltak: a 2. szemeszter jelentésének projektszintű hiánypótlása, a 3. szemeszter aktuális jelentésének összeállítása, Jó Gyakorlatok értelmezése és szerepe, sajtómegjelenések, a közösségi média projektcélú használata,…
BővebbenA FIRECE projekt egyik fő célja olyan innovatív pénzügyi eszközök fejlesztése mintaprojektek keretében, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások energiahatékonysági beruházásait. A FIRECE magyarországi partnereként a DDRIÜ Nonprofit Kft. az EX ANTE Tanácsadó Iroda Kft. segítségével valósítja meg az említett mintaprojektet. A szeptember vége óta tartó együttműködés keretében elkészült egy hazai piacelemzés, amely feltárja a…
Bővebben2019. november 7-én Pécsett, egy immunhisztokémiai képzés keretében került sor a Medtech4 Europe projekt 3. stakeholder találkozójára. Gyakorló orvosok és asszisztensek betekintést nyertek a holland, francia, finn és lengyel projektpartnerek Jó Gyakorlataiba. Az eseményt záró beszélgetésen a résztvevők javaslatokat fogalmaztak meg telepatológiai vonatkozású, illetve a mesterséges intelligenciát hasznosító orvostechnológiai fejlesztésekkel kapcsolatban.
BővebbenA Regions 4Food projekt 3. stakeholder találkozójára 2019. november 14-én a Kaposvári Egyetemen, annak „INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUSTAINBALE ECONOMY AND AGRICULTURE” konferenciája egyik délutáni szekcióüléseként került sor. A 15 résztvevővel lebonyolított esemény fókuszában a projekt Jó Gyakorlatainak és a 2019. őszi tanulmányutakból levont tapasztalatoknak az ismertetésére állt. Az azt követő megbeszélés az IT megoldások, statisztikai és technikai…
BővebbenAz Interreg program résztvevői a MedTech4 Europe projekt keretében a magyarországi Dél-Dunántúli régióba utaztak, hogy megismerjék a helyi bevált jó gyakorlatokat és megosszák egymással tapasztalataikat. A tanulmányút helyszíne Pécs volt, ahol a 25 000 hallgatói létszámú Pécsi Tudományegyetem (PTE) kutatói és innovációs központjain volt a hangsúly. Október 15-én, kedd reggel a résztvevők első útja a…
BővebbenA REGIONS 4FOOD Interreg Europe projekt keretében a külföldi partnerek munkatársai és érdekelt felei (stakeholderei) jó gyakorlatokat ismerhettek meg az agrár-élelmiszeripar digitalizálásának témájában a limburgi régióban, Hollandiában. A meglátogatott vállalatok és vállalkozások fejlett adatkezelési technikákat alkalmaznak, tevékenységük megfelelő irányításának fenntartása érdekében, ideértve a termelési ciklust, a környezet védelmét és a vállalkozásuk gazdaságosságát. A tanulmányút első…
BővebbenA REGIONS 4FOOD Interreg Europe projekt keretében szervezett andalúziai tanulmányút során az agrár-élelmiszeripari szektor digitalizációjának számos jó gyakorlatába nyerhettek betekintést a résztvevők. Több kiválasztott eset részletesen is bemutatására került: az első napon a szervezeti, a jogi és az oktatási, míg a másodikon a gazdasági-pénzügyi és a műszaki dimenzió mentén ismerkedhetett meg a közönség jól működő…
Bővebben