News

2019 november 21–22 között a FIRECE projekt partnerei részt vettek a Pinkafőn (A) megrendezett E-Nova nemzetközi konferencián, amelyen egy külön szekció szólt a projekt legfontosabb eredményeinek bemutatásáról és a pénzügyi eszközökről.

A ENVIROS Kft. (CZ) bemutatta az általa fejlesztett képzési modult, amely az állami beruházások alacsony szén-dioxid-kibocsátású átmenetet támogatja, Emilia-Romagna Régió (I) képviselője az energiatervek és a FIRECE akcióterv fenntartható megoldásait prezentálta. A FIRECE szekció végén a Cseh Ipari és Kereskedelmi Minisztérium képviselője előadást tartott az energia megtakarítás támogatására szolgáló cseh nemzeti programokról, ideértve a pénzügyi eszközöket is.

A konferenciát megelőzően délelőtt, valamint az azt követő napon a projektpartnerek technikai és irányítóbizottsági üléseken vettek részt, ahol bemutatták az eddig elért eredményeket, a megvalósítandó feladatokat, illetve egyeztettek a projekt pénzügyi és szakmai előrehaladásáról. A következő partnertalálkozóra 2020 márciusában kerül majd sor, Lipcsében.

A FIRECE projekt az Európai Unió Interreg Central Europe Programján belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásával valósul meg.

További információ: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FIRECE.html