Hírek
2024. június 11-13. között Utrechtben került sor a Circular Minds Interreg Europe projekt nyitórendezvényére. A két és fél napos eseményen a Közép-Duna menti Fejlesztési Ügynökség munkatársával, Lakó-Tóth Edittel vettünk részt.

A projektet vezető holland Infrastruktúra és Vízgadálkodási Minisztérium azért hívta össze a belga, bolgár, finn, magyar (Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség), portugál, spanyol és svéd partnerekből álló partnerséget, hogy lefektesse a projekt alapjait.
Ez nagyon egyszerűen azt jelenti, hogy amíg a közbeszerzést végző szervezetek szemléletében, kultúrájában nem jelenik meg a körforgásos működés gyakorlati alkalmazása, addig az Európai Unió tagállamai a körforgásos közbeszerzés területén nem tudnak jelentős eredményeket felmutatni.
  1. Az első napon a partnerek áttekintették a körforgásos közbeszerzés aktuális tagállami gyakorlatait.
  2. A második nap a városi, regionális, nemzeti szintet képviselő Circular Minds partnerek csapatépítését célzó tréninggel folytatódott.
  3. A harmadik napon pedig egy, Utrecht városa által kezdeményezett, körfogásos termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozói központ munkájával, tapasztalataival ismerkedtünk meg.

 

A Circular Minds projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.