Hírek

Június 12-13-án került megrendezésre a CIREVALC projekt keretén belül a magyar tanulmányút. A 2 napos rendezvény során a programok Pécsett és Kaposváron valósultak meg, amelyek során a DDRIÜ és az előadók a fenntartható, körforgásos megoldásokat hangsúlyozták ki.

Az első nap délelőttjén a partnerekkel projektmegbeszélést tartottunk, amíg a stakeholderek a DDRIÜ által moderált ismerkedésen vettek részt. A délután folyamán több magyar jó gyakorlatot sorakoztattunk fel a pécsi kamarában. Többek között: a Baranyai Gasztronómiai Klaszter, Pécsi Kosárközösség, és a Vegadokk Kft. mutatkozott be. A kamarai programot követően a Pécsi Sörfőzde gyárlátogatásán vettünk részt.

A második napon Kaposvárra látogattunk el a FINO-FOOD Kft-hez, ahol a vállalat történetével, folyamataival és különböző tejtermékeivel ismerkedtek a partnerek. A látogatást összekapcsoltuk az iFOOD Élelmiszer Klaszter bemutatásával és a RAKUN Kft megoldásának ismertetésével. A program végére, a partnerek új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak.

 

A CIREVALC projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az Interreg Central Europe program keretében.