Hírek

A DDRIÜ vezetésével a konzorcium 4 tanulmányutat tervez a CIREVALC projekt keretében.

Az első tanulmányutat a szlovéniai BSC Kranj szervezte, melynek fő témája az étkeztetés, catering volt 2024. március 19-21 között. Az első napon Bled és Radovljica volt a választott úti cél. A második napon Bohinjba látogatott el a partnerség.

A tanulmányút remek lehetőséget biztosított a helyi úttörők és érdekeltek számára a jó gyakorlatok bemutatására és tapasztalatcserére. Ezért a partnerek szívesen hívták meg az útra és vonták be őket tapasztalatcserébe. A DDRIÜ részéről a Reggeli & Nappali bár, a MEVID Zrt, a Felelős Gasztrohős és a Four Bites Catering képviselői vehettek részt a látogatáson.

Többek között a következő jó gyakorlatokat mutatták be:

– CE FOOD CYLCE Alpine space program projekt

– Nemzeti zöld rendszer a turizmus és a zöld konyha számára; Szlovén Idegenforgalmi Hivatal

– „Radovljica” helyi gasztronómiai márka

– Helyi márka „Taste Radolca” (Radolca ízei)

– Radolška čokolada- csokoládégyártás

– Bohinjsko helyi márka

– Inn Danica, ökotábor

– Bohinjsko helyi márka: Turizmus Bohinj.

A résztvevők örömmel ismerték meg a szlovén jó gyakorlatokat. A következő tanulmányútra Magyarországon kerül sor a DDRIÜ szervezésében, az MGFÜ-vel együttműködve.

 

A CIREVALC projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az Interreg Central Europe program keretében.