Hírek

Február 21-én került megrendezésre a szerbiai Újvidéken a Duna DNA projekt Kick-off konferenciája, amelyen 12 Duna menti ország projektpartnerei, valamint jelentős számú kis- és középvállalkozás (KKV) vett részt.

Duna Digitális átalakulás aktív KKV-k képzési és tudástranszfer központjainak hálózata (Duna DNA) projekt az Interreg Duna Régió Program 1. prioritásában (Okosabb Duna Régió) nyert támogatást.

A Duna DNA projektet egy 12 projektpartnerből és 14 társult partnerből álló konzorcium valósítja meg, 12 Duna menti országból. A projekt vezető partnere az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara. A projekt fő kihívása a KKV-k szinkronizált transznacionális digitális átalakulása az ipar és a logisztika 4.0 irányába.

A projekt megvalósításának első, fontos lépése a Memorandum of Understanding (egyetértési nyilatkozat) aláírása volt, amely létrehozta a Duna DNA Network-öt, egy olyan transznacionális hálózatot, amely a tudásmegosztást, a kapacitások és képességek felmérését szolgálja a jövőben, mindezzel a KKV-k digitális átalakulását segítve.

A Duna-régióban 26 szervezet és 12 KKV részesül közvetlenül a kezdeményezésből, közvetve pedig több mint 100 azáltal, hogy hálózatépítéssel és közösen kifejlesztett megoldások bevezetésével javítják intézményi kapacitásaikat.