Hírek

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) az Erasmus+ program 2023. tavaszi kiírásán egy kis léptékű (Skilled-eBus-Transition – elektromos buszközlekedéssel összefüggő szakképzés) és egy partnerségi együttműködési (CSS-H – A körforgásos vállalkozások átvilágítása a vendéglátás területén – szakképzési terület) pályázatot nyújtott be és nyert el koordinátorként.

 

A fentiekre való tekintettel a Tempus Közalapítvány (TKA) szeptemberben a 2023. tavaszi kiírásban nyertes projektek számára több képzést is szervezett.

2023. szeptember 20-án Budapesten, a Magnet Közösségi Házban az Erasmus+ projektek kommunikációját szolgáló TKA tapasztalatcsere rendezvényre került sor. Az érintett témák, többek között, a hatékony prezentáció készítést és prezentáció előadást, a közösségi média célzott használatát érintették.

2023. szeptember 27-én a TKA budapesti irodájában a kis léptékű projektek megvalósítását célzó képzésre került sor a projektekben vállalt tevékenységek megvalósítása, az elért hatások figyelemmel kísérése, a sikeres projektzárás, és a lump sum finanszírozási konstrukció ismertetése érdekében. Az eseményen a 2023. tavaszi Erasmus+ pályázati felhívás koordinátorai vettek részt.

2023. szeptember 28-án, az előző napival azonos helyszínen a TKA a partnerségi együttműködési projektek megvalósítást célzó képzést szervezett, szintén a koordinátor szervezeteknek.

 

A DDRIÜ munkatársai mindhárom szeptemberi eseményen részt vettek. Számunkra fontos hozadék volt a TKA kollegáival, valamint a többi nyertes projekt koordinátoraival való megismerkedés. Az előadásokon elhangzottak egyúttal nagyban elősegítették az előttünk álló két projekt megvalósítását, tekintettel azok 2023. november 1-jei kezdési időpontjára.