A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ) 2023. november 1-jével két új Erasmus+  projektben vesz részt vezető partnerként.

A két nyertes pályázat a „Circular SME Scan in Hospitality” (továbbiakban CSS-H) és az „Upskilling local public actors for e-bus transition” (továbbiakban Skilled e-bus transition) című Erasmus+ projekt.

Az Erasmus+ prorgam keretein belül megvalósuló CSS-H projekt célja a fenntartható turizmus, a vendéglátás fejlesztése, amelyhez elengedhetetlen valamennyi érintett fél tájékozott részvétele, valamint erős politikai vezetés a széles körű részvétel és a konszenzus kialakítása érdekében. A CSS-H növeli és ösztönzi az érintett felek közös fellépését az egész értékláncban azáltal, hogy eszközöket és anyagokat biztosít a fokozott körforgásos együttműködéshez a teljes láncban.

A projekt során a partnerség létrehoz különböző körforgásos életutakat a vendéglátás számára a tudatosság növelésére és a tanulási folyamat könnyebb megértése érdekében a célcsoport számára. Kidolgoz speciális önvizsgálatot és tananyagot a vendéglátásban dolgozó mikro-kkv-k számára. Támogatja egy regionális hálózati eszköztár létrehozását a kkv-k számára, amely segít a hálózat kiépítésében az érintett felek bevonásával és együttműködésük előmozdításával, azért hogy megvalósíthassák a körforgásos értékláncot.

A projektet a Circular SME Scan Erasmus+ projekt megvalósítása alatt felmerült valós vendéglátói igények és szükségletek alapozták meg.

A projekt partnerei Magyarországról, Spanyolországból, Horvátországból, Litvániából, Görögországból és Írországból származnak.

A projekt időtartama: 2023.11.01 – 2025.10.31.

A DDRIÜ pályázati költségvetése: 45.833 EUR.

 

A Skilled e-bus transition projekt célja a zöld átállás megismertetése a helyi (köz)szereplőket célzó folyamatos képzésben és szakképzésben a fenntartható közlekedés előmozdításával és az e-buszok népszerűsítésével, amely növeli a politikai és szakmai tudatosságot az új, hatékony és tiszta városi e-buszos mobilitási rendszerekkel kapcsolatban. Speciális célkitűzése: az állami szervek és vállalatok (beleértve a köz-magán társulásokat is) személyzetének továbbképzése a városi tömegközlekedésben e-busszal kapcsolatban és a tömegközlekedésért felelős állami szervek és szervezetek személyzetének továbbképzése az e-busz flották telepítése és üzemeltetése terén, összhangban a jelenlegi szabályozásokkal és a bevált jó gyakorlatokkal.

A projekt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitás és a hatékonyabb tömegközlekedés felé történő áttérést támogató „eBussed – Building capacities for European-wide e-bus deployment” projektben megszerzett tapasztalatokat és ismereteket vette alapul.

A projekt partnerei Magyarországról és Spanyolországból származnak.

A projekt időtartama: 2023.11.01- 2025.04.30.

A DDRIÜ pályázati költségvetése: 32.000 EUR.