A PROAGRO élelmiszeripari projekt 2022.szeptember 6.-án tartotta online is elérhető zárórendezvényét a MATE Kaposvári Kampuszán.

A ’Professzionális innovációs szolgáltatások nyújtása a Dél-magyarországi agrár-élelmiszeripar számára’ című projekt keretében Dr Gyarmati Tünde, az INNOMINE DIH tanácsadója az agrár-élelmiszeripari vállalkozások digitális átállásának támogatásáról szóló előadásában értékelte a projektben végzett munkát, továbbá ismertette az aktuális pályázati lehetőségeket is. Mindezekről bővebben a www.PROAGROHUB.EU honlapon tájékozódhatnak.

Dr Némedi Eszter az Expedit Nodum Kft. igazgatója, a NAIK pályázati csoport vezetője, az élelmiszer alapú klinikai vizsgálatok szakértője előadásában a technológiai jövőképet vetítette előre, 3D nyomtatott élelmiszer előállításával, gyártósori szenzorok alkalmazásával. Egy ilyen környezetben a termékfejlesztés kiemelt jelentőséggel bír.

A Halker Kft. előadója DIGITAL TWIN alapú megoldásokat mutatta be a cég által beadott pályázatuk kapcsán. A ’DIGITÁLIS IKER’ egy újabb nagyszerű módja az üzemidő és a termelékenység növelésének és a digitális munkavégzésre való átállás felgyorsításának.

Dúzs Bálint rendszermérnök, a CLOUDSOFT képviseletében a dolgozói kommunikációt lehetővé tevő applikáció jelentőségét emelte ki a termelékenység eredményessége érdekében.

Az esemény zárásaként Dr Gyarmati Tünde felhívta a figyelmet a közeljövőben várható programokra, amelyek az alábbiak

  • EUROPEAN CLUSTER CONFERENCE, 2022.szeptember 26-27., Prága,
  • Klaszter Club, 2022. október, Somogy megye,
  • II. REAL EXPO és Konferencia, 2022.november 10.

A PROAGRO projekt nyomonkövetése nagyban hozzájárult a Regions 4Food projekt akciótervének megvalósításához is, hiszen abban a digitalizáció – akárcsak az INNOMINE DIH jelen projektjében – kiemelt szereppel bír.

Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg