2022. június 27-én a Paksi Közlekedési Kft. új telephelye adott otthont az E-MOB projekt soron következő stakeholder rendezvényének, amelyen közel 30 szakember és a téma iránt érdeklődő vett részt.

Forrás: DDRIÜ Nonprofit Kft.

Az E-MOB projekt meghatározó fejlesztései Pakson az elektromos buszközlekedéshez kapcsolódnak. A Paksi Közlekedési Kft. előadásában a 2021-es évet tekintette át, amelynek elejétől kezdve 11 hónapon át elektromos buszok biztosították a menetrend szerinti tömegközlekedést. Valós, mért adatokkal ismerkedhettünk meg a díjbevételek, a járművek fogyasztása, javítása, karbantartása, a jellemző meghibásodások, továbbá a fejlesztési tervek (például a valós idejű utastájékoztatási rendszer) vonatkozásában.

Forrás: DDRIÜ Nonprofit Kft.

Az előadásokat követően a résztvevők megtekintették a Paksi Közlekedés Kft. járműtelepét, ahol a társaság szakemberei bemutatták a buszokat, a töltőinfrastruktúrát, illetve a telephely által nyújtott további szolgáltatásokat, mint például az autóbuszmosót.

Forrás: DDRIÜ Nonprofit Kft.

Az E-MOB projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.