A Dél-Dúnántúli Regionális Innovációs Ügynökség rész vesz a Medtech4 Europe(M4E) című Interreg Europe projektben. Az M4E az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. A projekt a 8. fázisánál tart, ahol is a magyar partnerek feladatai között szerepel egy technológiai innovációs bemutatóterem kísérleti létrehozása, működtetése, személyre szabott kommunikációs és terjesztési tevékenységekkel.

A bemutatóterem sikeres működéséhez elengedhetetlen a láthatóság, hogy az orvosbiológiai, orvostechnológiai és a kapcsolódó tudományterületek infrastruktúrája hatékonyan kapcsolódjon az üzleti élet szereplőihez. Ugyanakkor szükség van arra is, hogy ez a kapcsolat együttműködő és nyitott maradjon, és hogy előrelátást biztosítson a jövőre nézve.

Ebből a célból a bemutatóteremhez és a két bemutatóhoz kapcsolódó kísérleti akcióhoz két videót dolgoz ki a fokozott, célzott promóció és marketing céljából, amelyek a támogatott infrastruktúrák és a forgalmazott tudományterületek üzleti hatását szemléltetik. A két videó témája a jelenlegi kísérleti akció és a dél-dunántúli biomed és mcikroszkópia-spektroszkópia kutatási és innovációs infrastruktúrák kontextusába helyezve.

Továbbá készül egy harmadik, átfogóbb videó, ami a projekt kísérleti intézkedését kívánja bemutatni. A kísérleti intézkedés célja, hogy tesztelje a francia „CEA Technológiai Innovációs Bemutatóterem” Medtech4 Europe jó gyakorlatának Magyarországra történő átültetésének megvalósíthatóságát az orvostechnológiai kutatási és fejlesztési infrastruktúrák hatékonyabb magyarországi felhasználását célzó hatékony promóció és marketing céljából.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.