A Medtech4 Europe projekt a címe szerint az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. A rendezvény témája fontos az orvostechnikai eszközök fejlesztésében.

A 4.0 típusú találkozások a robotika, az automatizáció és a dolgok internete (IoT) legújabb innovációinak világába vezetnek, hiszen a gyártás jövőjét az emberek, a különböző mesterséges intelligenciák, valamint a robotok és automatizmusok szoros együttműködése jelenti.

Legyen vállalkozása bármilyen méretű, itt az ideje, hogy felülvizsgálja, hol van (még) lehetősége olyan 4.0 technológiák bevezetésére, innovatív szolgáltatások igénybevételére, amelyek segítségével vállalkozása elindulhat a jövőbe vezető úton, könnyen és gyorsan a versenytársai elé kerülhet.

Webinárunkon betekintést nyújtunk a legmodernebb beltéri helymeghatározó rendszerek működésébe, a robotika és az automatizálás 2022-es trendjeibe, valamint bemutatjuk az ipari drónok fotógeometriai felhasználhatóságát a legkülönbözőbb iparágak munkájának támogatására.

 

Házigazdáink:

Szabó Roland, Szoftverfejlesztési Igazgató, MOHAnet Zrt.
Beltéri helymeghatározás UWB technológiával
A kifejlesztett és most bemutatásra kerülő új technológia segítségével képesek vagyunk valós időben, akár centiméter pontossággal is meghatározni az egyes tárgyak pozícióit. Az előadásban bemutatjuk az eddig ismert megoldások elvi működését és a fontosabb eltéréseket az új technológiával szemben. Bemutatjuk a szükséges Hardvereket és Szoftvereket, illetve azt, hogy hogyan vizsgáltuk az új megoldás pontosságát és végül mik lettek a végeredményünk műszaki alapjai.

Abronits Norbert, Mérnökinformatikus, Értékesítő Mérnök, B&O Engineering Kft.
Merre tart a robotika 2022-ben?
Mik a legújabb trendek és megoldások és a gyártásautomatizálásban? Hogyan írják át az önjáró robotok a raktári folyamatokat? Miként automatizálja logisztikai központját az Ikea, és miért vásárol meg Európa egyik legnagyobb raktártechnikai gyártója egy robotfejlesztő garázscéget? Előadásunkban ezeket a friss és fontos témákat járjuk körül.

Gyarmati Krisztián, Műveleti Igazgató, Loricatus Kft.
Digitális valóság a XXI. században
Kockázatelemzési és adatgyűjtési rendszerünk gyors, realisztikus és nagypontosságú adatgyűjtésre képes, amellyel számtalan iparág munkáját tudjuk támogatni. A drónos légi adatgyűjtéssel támogatott fotógeometriai felmérések alapján általunk létrehozott pontfelhő alkalmas egzakt számítási folyamok kiindulási adatainak meghatározásához, valamint szoftveres, MI alapú, vagy szakértői feldolgozásra, a megbízó igényeihez igazodva. A feldolgozott adatok a legnagyobb részletességű modellek vizuális megjelenítését teszik lehetővé, az objektumok 3D nyomtatás segítségével fizikailag is elkészíthetőek.

 

Forrás: https://innoskart.digital/esemenyek/4-0-tipusu-talalkozasok/

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.