Hazánk agrárgazdaságának megerősítéséhez, illetve hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen az új generációk megszólítása. Új oktatási módszerekkel, mely keretében a megszerezhető ismeretek a folyamatosan fejlődő piac követelményeihez igazodnak. Komoly tudással, felkészültséggel felvértezett fiatal szakemberekre van szükség, ehhez viszont nélkülözhetetlen a szemléletváltás és az oktatás digitalizációja.

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a Regions 4Food Interreg Europe projekt keretében dolgozza ki a Magyar és Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Kampuszával  együttműködve, a Sevillai Egyetem Msc programjának alapján a „Digitális Mezőgazdaság és Agrár Élelmiszer Innováció” elnevezésű hazai agrárfelsőoktatási Master of Science programotA cél a spanyol, új és komplex felsőoktatási megközelítés hozzáadott értékének bemutatása, úgy is, mint a Magyarország Digitális Agrárstratégiájának (2019-2022) lehetséges új támogatható tevékenysége.

 

Jelenleg  Agrár felső oktatást végző intézmények

2021-ben megtörtént a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Egyetem Károly Róbert Campus (Gyöngyös) és a Pannon Egyetem Georgikon Karának (Keszthely) integrációja és ennek eredményeként jött létre a MATE.

Amennyiben a most még kidolgozási fázisban lévő  oktatási módszer a fenti intézményekben  bevezetésre kerül, a hazai agráriumban nagy változásokra számíthatunk. 

Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam

társfinanszírozásával valósul meg