A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a Regions 4Food Interreg Europe projekthez kapcsolódóan a hazai agrárpiaci résztvevők figyelmébe ajánlja a NAKTechLab 2021. november 24 -i rendezvényét, amely a „Konferencia a jövő agráriumáról„ címet viseli.

A kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó rendezvényen hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a legfontosabb magyar agrártechnológiai startupok és meghatározó piaci szereplők tartanak előadásokat és gyakorlati bemutatókat. A konferencia az alábbi témaköröket érinti:

  • Generációváltás, oktatás, újszerű digitális technológiák: milyen eszközökkel lehet a fiatalok számára az agráriumot vonzóvá tenni?
  • Startup, technológiai és nagyvállalti előadások: hogyan segíthet az agrárium problémáin a digitalizáció? A precíziós fejlesztések támogatásában rejlő lehetőségek, űradatok felhasználása a mezőgazdaságban.

A rendezvényen sikeres vállalkozások bemutatkozásán keresztül a résztvevők betekintést nyerhetnek sikeres startup vállalatok működésébe is. Képet kaphatnak továbbá a nagyvállalatok és ügyfeleik mindennapi munkáját megkönnyítő digitalizációs megoldásokról.

 

Amennyiben részt szeretne venni a rendezvényen, a következő linken regisztrálhat: https://www.agtechsummit.info/.

 

A rendezvényhez kapcsolódóan kiemeljük, hogy Ügynökségünk is hozzájárul a hazai agrárium digitalizációjához, elsősorban jó gyakorlatok azonosítása és népszerűsítése segítségével. Legfontosabbak ezek közül a következők:

  • Ipar 4.0 mintagyári képzési és bemutató projekt élelmiszeripari kis és középvállalkozások számára saját információik és adataik hasznosítása érdekében – BME Ipar 4.0 Technológiai Központ (http://www.ipar4.bme.hu/),
  • Információs és kommunikációs technológiák a döntéshozatal támogatására a gazdaságok irányítása, működése, valamint a tejelő tehéntenyésztés bemeneti-kimeneti oldalai vonatkozásában – Bos-Frucht Agrárszövetkezet (https://www.facebook.com/pages/category/Agricultural-Cooperative/Bos-Frucht-Agr%C3%A1rsz%C3%B6vetkezet-101255174760444/),
  • Szenzor- és adatvezérelt növénytermesztés, amely a precíziós gazdálkodás technikai, szervezési és gazdasági vonatkozásait szemlélteti az agrárgazdaságok fejlesztése érdekében – Farkas Kft.

Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.