2021. szeptember 9-én került megrendezésre a Medtech4 Europe Interreg Europe projekt második fázisának partnertalálkozója. A megbeszélésen a projekt teljes nemzetközi partnersége jelen volt.

Az esemény öt előre meghatározott napirendi pont egyeztetésével zajlott, amik:

  • fázis újításai,
  • a Helsinki partnertalálkozó,
  • tematikus webinárok az érdekelt felek számára,
  • online esemény az érdekelt felek részéről,
  • és videó a projekt megvalósításáról.

A fent említett tevékenységeken felül még számos témakör került terítékre, áttekintésre majd átbeszélésre.

A fázis 2.-ben elkészült az Application Form (AF) 6. verziója. Hivatalosan a Medtech4 Europe partnere lett a Pécsi Tudományegyetem (PTE), továbbá a projekt lengyel partnere új névével – Upper Sliesian Accelelrator for Commercial Enterprises – tevékenykedik tovább.

A Helsinki partnertalálkozó időpontja kitűzésre került. Várhatóan 2022 január második felében kerül megrendezésre, amennyiben a Covid-19 intézkedések is lehetővé teszik ezt. Az esemény témája és egyben feladata az akciótervek megvalósításának áttekintése lesz.

Minden partner köteles legkésőbb 2022. júniusáig megszervezni majd lebonyolítani angol nyelven egy webinárt az orvostechnológiában érdekelt felek számára.

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ) a holland és olasz partnerekkel készít videót a projekt teljesítéséről. Témabeli javaslatok közé bekerült a DDRIÜ és a PTE közös kísérleti akciója, a regeneratív gyógyászat és klaszteresedés az orvostechnológiában, emellett a klinikai vizsgálatok és podcastok ezekről a vizsgálatokról.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.