A DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft a Region4Food projectje kapcsán az agrárszektort támogató információkat, jó gyakorlatokat kínál a mezőgazdaság-élelmiszeripar szereplőinek.

Ennek szellemében tájékoztatást nyújtunk arról, hogy az agrárium digitalizációjához biztosít forráslehetőségeket az ERA-NET társfinanszírozású ICT-AGRI-FOOD.

Az ICT-AGRI-FOOD elképzelése az, hogy összehozza a szereplőket a teljes mezőgazdasági és élelmiszeripari rendszerből, beleértve az őstermelőket (hagyományos és a biotermékek termelőit) tanácsadókat, élelmiszer-feldolgozókat, élelmiszer- kiskereskedőket, fogyasztókat és a   szakma kutatóit Európai szinten, elősegítve a hatékony digitális technológiai megoldások alkalmazását.

Ennek részeként elsődleges cél az európai kutatási eredmények adaptációja a hazai agrár- élelmiszeripar digitalizációja érdekében.

Emellett elvárás, hogy a „digitális forradalom” feloldja a mezőgazdaság és az élelmiszeripari-rendszerek közötti határokat, új piacokat teremtsen.

A digitális technológiák élelmiszeripari -rendszerben történő alkalmazása hatalmas potenciállal bír a fenntarthatóság és a hatékonyság növelése, a rendszer hulladék kibocsátásának csökkentése érdekében, ily módon is hozzájárulva az egészségesebb táplálkozáshoz.

Szíves figyelmükbe ajánljuk tehát az ezeket támogató forrásokat, melyekről az ICT-AGRI-FOOD    honlapját kaphatnak bővebb információt.

További információ: www.ictagrifood.eu

A Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.