Hosszú idő után 2021. június végén újra élő találkozón vehettek részt a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség munkatársai. A rendezvényt a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete és az EIT Health szervezte közösen. A Morning Health Talks sorozat célja, hogy előmozdítsa az együttműködést és a kommunikációt az iparági szereplők között. A mostani esemény témája a „Good Health – Good Business” volt, mely az egészségügyben alkalmazható digitális megoldások bemutatására fókuszált.

A résztvevők részt vehettek egy rövid látogatáson is a Pécsi Püspöki Palotában, majd Dr. Sík Attila, Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének vezetője nyitotta meg a programokat rövid köszöntőjével. Utána Dr. Liber Noémi az intézet vezetőhelyettese mutatta be a munkásságukat. Ezt követően négy előadó tartott érdekes prezentációt különböző témakörökben.

Forrás: https://itdweb.hu/hu/eit-morning-health-talks-uzleti-reggeli-2021/

Először Dr. Zemplényi Antal a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Gyógyszerészeti Intézet és Klinikai Központi Gyógyszertár, Farmakoökonómia nem önálló Intézeti Tanszék tanszékvezetője és adjunktusa mutatta be a klinikai adatokban rejlő érték kiaknázási lehetőségeit a K+F+I tevékenység elősegítése érdekében. Utána Kuthy Antal, az E-Group ICT Software Zrt. ügyvezetője tartotta meg rövid prezentációját „Adatból tudást: innovációs adattó a Pécsi Tudományegyetem kutatói kiválóságának szolgálatában” címmel.

Egy rövid szünetet követően két külföldi előadó is csatlakozott online a rendezvényhez. Először Jussi Matta, a finn Buddy Healthcare Ltd. alapítója jelentkezett be előadásával, melynek címe „Building an International Health IT B2B SaaS Business: Case Buddy Healthcare” volt. Végül, de nem utolsó sorban Sarah Haywood, az angol Medcity ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatait az egészségügyben alkalmazott digitális adatfeldolgozás és felhasználás terén.

A rendezvény egy finom ebéddel és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.