2021. május 19.-én a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. részt vett a Brightlands Maastricht Health Campus által szervezett „Webinar on Ecosystem Brightlands” című online rendezvényen a Medtech4 Europe projekt keretén belül.

A webinárium moderátora Simon van Trier, rövid üdvözlés után bemutatta első két vendégét Bas Peusens-t és Marga Poulssen-Bessems-t.

Az esemény egy rövid videóval kezdődött, ami a Brightlands bemutatására szolgált. Ezután a moderátor elindította a beszélgetést az első egyik talán legfontosabb kérdéssel, miszerint mi volt a fő motiváció, hogy egy ekkora tervbe kezdjenek.

A körülbelül két órás programot három blokkra lehetett tagolni. Az első részben a Brightlands mint hármas spirál ökoszisztéma kérdést tárgyalták. Ide tartozott a koncepció, az együttműködés, a kormányzás, az ütemterv és többek között a jövő témája is.

A második egység a Brightlands Maastricht Healt Campus érdekelt feleinek bevonásáról, a kormányzásról és az üzleti modellről szólt.

A harmadik és egyben utolsó részben az új partnerek és az új projektek területét vizsgálták. Bővebben, hogy hogyan lehet kiválasztani a legjobb köz- és magánszféra együttműködéseket (PPP) egy ökoszisztémához.

Az esemény vendégei Bas Peusens, Marga Poulssen-Bessemes, Dirk Plees a Limburgi tartományból, Yvo Graus Brightlands-ból, Rogier Receveur Medtronic-tól és Kurt Gielen Medace-ből voltak.

A program teljes ideje alatt a résztvevők online tehették fel kérdéseiket, vagy fűzhették hozzá észrevételeiket, melyekre a moderátor és a résztvevők közösen adták meg a válaszokat az adott egység végén.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.