2021. 05. 05-én került megrendezésre HoCare2.0 Interreg Central Europe projekt II. Regionális konferenciája online felületen. A DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is részt vett az üléseken, amelyek segítséget nyújthatnak a Medtech4 Europe projekt kivitelezésében, melyben a DDRIÜ partnerként vesz részt.Az online előadás HoCare2.0 magyar projekt partnere, a KDRIÜ Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség által került megszervezésre. A rendezvény hét ország jó gyakorlatait és tapasztalatait osztotta meg arról, miként segítheti a közös értékalkotás módszertana az innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztését az otthonápolás/otthongondozás területén.

A konferenciát Weigl Ferenc projektmenedzser (Országos Kórházi Főigazgatóság) nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket majd röviden bemutatta az előzetesen kiküldött napirendet. Az első modult Szépvölgyi Ákos ügyvezető (KDRIÜ) prezentációjával kezdték meg „HoCare 2.0 projekt ismertetése – hova jutottunk el az indulástól?” címmel.

Az előadók alkalmanként 15 percet kaptak, hogy bemutassák prezentációjukat. Az első részben a pilot tesztelések gyakorlati tapasztalatai témakörét érintették régiónként haladva. Elsőként Olaszország (Kereskedelmi Kamara Cremona), majd Lengyelország (Malopolska Régió és Podkarpackie Régió), ezután Szlovénia (BSC, Kran), ezt követően Németország (Carus Consilium Saxony GmbH), Magyarország (KDRIÜ) végül Cseh Köztársaság (Institute of social services Prague 4).

A program soron következő Workshop egyik célja az volt, hogy bemutassa a Nyílt Innováció és Közös értékalkotási tendeket és a legjobb gyakorlatokat az EU-ban. Itt felszólalt Bódi Zsuzsanna szenior
stratégiai tanácsadó (European Network of Living Labs), Ingrid Adriaensen Business Developer (LiCalab) és Kis Márton egészségügyi innovációs szakértő (Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzser Központ). A másik célja pedig, hogy betekintést nyújtson a szinergiák és lehetséges hálózatosodásába más uniós projektekkel és régiókkal. Ebben a blokkban helyt kapott még a New Horizon 2020 VITALISE projekt bemutatkozása is.

A rendezvény utolsó része az irányított panelbeszélgetés volt Weigl Ferenc moderátor koordinálásával.

További információk a projektről: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/HoCare2.0.html

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.