2021. április 29-én rendezték meg a Regions 4Food Interreg Europe projekt keretében a 6. Irányító Bizottsági ülést online formában. A rendezvényen mind a hét partner, közöttük a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (továbbiakban: DDRIÜ) munkatársai is részt vettek.

A rövid köszöntő után a projekt vezető partnere, a spanyol Andalúzia Régió Kormányának Mezőgazdasági, Halászati és Vidékfejlesztési Minisztériuma ismertette az elmúlt hat szemeszter történéseit, illetve a hosszabbításként hozzácsatolt hetedik szemeszter tervezett programjait. Utána a pénzügyi és megvalósítási összegzés következett.

A továbbiakban a partnerek megvitatták a félidős értékelés eredményeit, melyet előtte a vezető partner a Közös Titkársággal is egyeztetett. Részletesen átbeszélték a jövőben esedékes feladatokat, valamint költségvetési terveket is készítettek, melyek biztosítják a projekt megvalósításának sikerét. Az az Akcióterv leadásának határideje eltolódott a 7. szemeszterre, így annak véglegesítésére és pontosítására több idő jut. Ezek után a résztvevők átbeszélték a dokumentum formai követelményeit is.

A rendezvény második felében a stratégiai ajánlásokat tekintették át a partnerek, amely második tervezetéről már a DDRIÜ is beszámolt korábban. A vezető partner bemutatta a javaslatokat, valamint, hogy mik a következő lépések ezek bővebb kidolgozásában.

Végezetül a partnerek előzetes egyeztetéseket folytattak a záró rendezvény lebonyolításáról. Remélhetőleg a COVID-19 járvány elleni védekezés sikerrel jár, így ezt az eseménysorozatot már személyesen tudják megszervezni a holland partnerek.

A Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.