Az alacsony szén-dioxid kibocsátású városi közlekedésre irányuló, un. fenntartható városi mobilitási tervek projektje (InnovaSUMP) 2021 április 7-én tartotta a zárórendezvényét. A DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) munkatársa is részt vett az eseményen. A szeminárium a projekt főbb eredményeire, akcióira és akcióterveire fókuszált.

Az InnovaSUMP kapcsolódik az eBussed projekthez. Célja, hogy előmozdítsa és beruházzon a fenntartható mobilitási megoldásokba a szakpolitikák befolyásolásával. A projekt a fenntartható városi mobilitási terv (SUMP) módszertanával foglalkozik, mint például az utazási magatartás kutatása és az alacsony szén-dioxid kibocsátású mobilitási megoldások népszerűsítése.

Másrészről az eBussed projekt támogatja az áttérést az alacsony szén-dioxid kibocsátású mobilitásra. Ezen túlmenően a fenntartható városi mobilitási tervek kulcs fontosságú szerepet töltenek be az eBussed projektben. Az eBussed projekt következő feladata az akcióterv megtervezése, amelyhez a DDRIÜ ötleteket és inspirációt gyűjtött az InnovaSUMP záróeseményén.

A webinárium három főbb részt ölelt fel, amelyek a következők:

  1. Megnyitó, a projekt kulcsüzenete és az InnovaSUMP projekt főbb eredményei,
  2. InnovaSUMP projekt eredményei – a projekt nemzetközi partnereinek akciói,
  3. Akciótervek végrehajtása és nyomon követése – Szakpolitikai beszélgetés.

A prezentációk során több InnovaSUMP ötletet és akciót be is mutattak. Most kiemeljük az eBussed szempontjából legérdekesebb megoldásokat, amelyek az alábbiak:

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Devon

Devon Városi Tanácsának (UK) első akciója, amely egy 300 férőhelyes parkoló kialakítása, ami lehetővé teszi a helyi buszjáratokra történő átváltást, beleértve az elektromos kerékpárkölcsönzést is. A parkoló a stratégiai kerékpár hálózat mellett helyezkedik el, biztosítva a parkolás és kerékpározás lehetőségét. További két devoni akció pedig a stratégiai kerékpárútról szól, biztosítva a kerékpárosoknak az „infrastruktúrát”, azaz magát kerékpárutat, egyúttal felajánlva a változás lehetőségét a lakosság számára.

Ravenna önkormányzata (IT) két akciót mutatott be, amelyek főként a turizmusra helyezik a hangsúlyt:

  • a gyalogos területek kiterjesztése Ravenna város központjában,
  • a turisták számára a nyár folyamán speciális tömegközlekedési buszútvonalak.

A gyalogos közlekedés tekintetében ez azt jelenti, hogy a történelmi belvárosban elhelyezkedő összes UNESCO világörökségi besorolású műemlék gyalogszerrel megközelíthetővé válik. A turisták számára pedig gondoskodnak a fenntartható, biztonságos utazásról, a vasútállomástól egészen a tengerig, buszmegállási lehetőséget biztosítva az útmenti főbb autós parkolóknál. Ilyen módon a tengerpart védelme is megvalósul, amely így ma már biztonságosabb és a tömegközlekedésnek köszönhetően kevésbé zsúfolt.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/134469298@N03/48985671718

Iasi (RO) város önkormányzatának akcióterve négy akciót foglal magában:

  • alternatív mobilitási rendszer kerékpárállomásokkal,
  • közlekedésmenedzsment és e-jegyrendszer Iasi város térségében,
  • utazási szokások és forgalomfelmérés Iasiban,
  • mobilitás intézkedései megnövekedett turistaforgalom idején.

A román akcióterv sikeresnek bizonyult, mivel az önkormányzat képes volt befolyásolni a szakpolitikát és rengeteg érintett felet is bevont az akcióterv megvalósításába.

Az InnovaSUMP szemináriuma a legfontosabb tapasztalatokat és jó gyakorlatokat foglalta össze a hallgatóság számára. A résztvevők részletes akciókról és kísérleti akciókról kaptak információt, amelyek lehetőséget adtak további ötletelésre is.

A projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.