A BIOPRO német regionális állami ügynökség Baden- Württembergben, amely a regionális kormányzati szakpolitikák kapcsolattartójaként és végrehajtásáért felelős a biogazdaság, biotechnológia, gyógyszeripar és az orvostechnológia területén. A szervezet azzal a kéréssel fordult a Steinbeis Európa Centrum – Steinbeis Innovációs Kft-hez (amely a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) német projektpartnere a Medtech4 Europe (M4E) projektben), hogy érdeklődjön a M4E projekt és a nemzetközi pályázati partnerek jelenlegi tevékenységei iránt. A BIOPRO elsősorban a klinikai kutatások koordinálásáról és szervezéséről szeretett volna információkat szerezni.

Forrás: https://www.bio-pro.de/en/biopro/mission

Ami a német állami ügynökség jelenlegi saját kezdeményezéseit illeti, a Clinical study guide BW (A Baden-Württemberg-i sürgősségi intézkedés egy központi információs csomópontot hoz létre, amely megkönnyíti a klinikai tanulmányi központokhoz való hozzáférést, és tájékoztatást nyújt a témakörről) -vel foglalkoznak, és ahhoz kapcsolódóan szeretnének inspirációt gyűjteni hasonló projektektől az európai régióból. Emellett kulcsszereplőként vesznek részt a M4E projekt német akciótervében, amely a klinikai vizsgálatokkal foglalkozik.

Forrás: https://www.cic-it.fr/cic-it-grenoble.php

Rhône-Alpok-Auvergne Régió Tanácsa, a Medtech4 Europe francia Vezető Partnere máris felajánlotta segítségét a BIOPRO-nak. Ennek részeként javasolták a releváns francia jó gyakorlatuk áttekintését, amely az Innovatív Technológia Vizsgálati Központ (Clinical Investigation Center in Innovative Technology) (https://www.interregeurope.eu/policylearning/good-practices/item/3302/clinical-investigation-center-in-innovative-technology/). A BIOPRO megvizsgálja a kiemelt francia jó gyakorlat alkalmazhatóságát az ő saját közigazgatási területén is.

A fentieken túl a DDRIÜ a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjával (PTE KK) lépett kapcsolatba és jelezte a BIOPRO számára a DDRIÜ és a PTE KK együttműködési szándékát.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.