Február 17-18-án két napos webináriumot szervezett a Litván Innovációs Központ, amelyen a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) is részt vett. A szeminárium különböző témakörökből állt, amelyek a fenntartható közlekedésre, városi mobilitásra és körforgásos közbeszerzésre vonatkoztak. Ezek a kérdések jól illeszkednek az eBussed projekthez (https://www.interregeurope.eu/ebussed/) is, amelyben a DDRIÜ magyar partnerként vesz részt.

Az első napon a hallgatóság fontos információkat tudhatott meg Litvánia zöld közbeszerzés keretrendszeréről, a jövőbeli tervekről és eddig elért eredményeiről. Ezután három előadás következett, amelyek a finn vevőcsoportok munkájáról és a magánszektor két jó gyakorlatáról (Spark és DPD) szóltak.

Érdemes kiemelni, hogy Litvániának konkrét elképzelése van arról, hogy 2030-ra a közlekedést 15%-ban megújuló energia felhasználásával fedezze az alternatív üzemanyag törvény (2021) szerint. Elképzelésük szerint ezt a célt inkább folyékony bioüzemanyagokkal és biogázzal érnék el, mint sem megújuló energiával. A litván kormány becslései szerint 6 000 elektromos jármű lesz 2030-ra, amely az ország összes járművének 15%-a. Továbbá, a közbeszerzések 60% -a csak környezetkímélő közlekedési eszközök megvételére irányulhat 2026-ra.

A Nemzeti Energia és Klímavédelmi Akciótervük tartalmazza a becsült költségvetést, amely összesen 1477 millió euró közpénzből valósulna meg. Ezeknek a befektetéseknek összhangban kell állniuk az Európai Bizottság által kiadott Európai Zöld Megállapodással, amelynek átfogó célja, hogy Európa klímasemleges legyen 2050-re. Emellett a litvániai kormány egy szorosabb határidőt vázolt fel programjukban, valamennyi tömegközlekedés, taxi és komp szolgáltatást biztosító vállalat 2027-től csak megújuló energiát használhatna.

Litvánia fővárosa Vilnius 2018 végén elkészítette a Fenntartható Városi Mobilitási Tervet (SUMP), amelynek célja a mobilitási lehetőségek kiegyensúlyozása és a várost jobbá tenni az emberek számára. A célok és prioritások a pécsi tervvel összevetve sok hasonlóságot mutatnak. Mindkét város közel azonos megoldásokat kíván alkalmazni, azonban Vilnius már előrébb van a megvalósítási folyamatban. A város új kerékpár és gyalogos infrastruktúrát alakított ki, a tömegközlekedés színvonalát új buszokkal emelte, amelyek átlagéletkora nem éri el a 10 évet 2023-ra. A tervük új forgalomirányítást is magában foglal, lassú sebesség zónákat vezet be és új márkát mutatott be (JUDU), amely egyesíti az összes mobilitási eszközt és közvetíti az alapgondolatot, hogy minden összefügg és összekapcsolódik.

Az első jó gyakorlat a Spark, e-autómegosztó szolgáltatást nyújtó cég, amely nagyon hasonló megoldást kínál, mint a GreenGo Budapesten, Magyarországon. Ellenben a Spark cégnek szélesebb elektromosautó választéka van és egész Litvániában igénybe lehet venni.

A másik jó gyakorlat a DPD csoport és a Zöld Stratégiájuk. A cég tisztán elektromos autókat használ a kiszállításaihoz és alternatív megoldásokat próbált ki a logisztikájukban úgy mint, Segway-ek, e-rollerek, e-kerékpárok, mini raktár (micro-depot). A DPD zöld látásmóddal és filozófiával rendelkezik. Másik oldalról, Vilnius el fogja zárni a forgalom elől az óvárosát és a cég fel akar készülni minden- eshetőségre, ami szerepel az eBussed projekt felkészültségi mutatói között.

A második napon, három város zöld perspektívája került bemutatásra: Kouvola (Finnország), Torino (Olaszország) és Szófia (Bulgária). Természetesen, mindhárom esetben a városok követik az EU perspektívákat és javaslatokat.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a kínai BYD nyerte a közbeszerzést Torinóban 43 elektromos buszra. Torino ezek után további buszokat is rendelt a BYD cégtől. Az e-buszaik fotovoltaikus erőműből és 100%-ig megújuló energiaforrásból töltik, ami nagymértékben hasonlít a pécsi gyakorlatra.

Meg kell jegyezni, hogy Szófia ugyanolyan helyi politikát folytat az elektromos járművek tekintetében, mint Pécs vagy általánosságban Magyarország. Az e-járművek után nem kell helyi adókat fizetni és ingyen parkolhatnak a fizetős zónákban is. Ezen felül, Szófia Városi Tanácsa nyilvános beszerzést hirdetett 25 töltőállomásra önkormányzati helyszínen Pakshoz (Magyarország) hasonlóan.

A szeminárium során szerzett információkat a DDRIÜ hasznosítani fogja az eBussed projekt megvalósítása során.

A projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.