2020. novembere a Regions 4Food Interreg Europe projekt számára több online rendezvényt tartogatott.Közülük kettőt a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (továbbiakban: DDRIÜ) szervezett meg magyar partnerei számára. Mindkét rendezvény lebonyolításában az Axia Group Zrt. nyújtott segítséget.

November 4-én délután közel 50 fővel került megrendezésre a projekt második kommunikációs-disszeminációs rendezvénye, melyen három meghívott előadó tartott rövid prezentációt. Pálmai Zsolt, a DDRIÜ igazgatóhelyettese nyitotta meg a programot egy előadással, amiben bemutatta a Regions 4Food projektet és az egyes akciókat, melyek kiválasztásra kerültek az akciótervezés során.

Ezt követően Dr. Húth Balázs, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusának intézeti tanszékvezetője mutatta be, hogyan alkalmazzák a precíziós megoldásokat a klímaváltozásra fókuszáló állattudományi kutatásokban.

Az előadás anyaga megtekinthető: Regions 4Food rendezvény_HB_TJ_SZIE

Másodikként Sporcic Dean, a Mecsekerdő Zrt. munkatársa ismertette, milyen digitális megoldásokat hasznosítanak az erdő- és vadgazdálkodásban.

Az előadás anyaga megtekinthető: Digitális megoldások az erdő- és vadgazdálkodásban_SD_Mecsekerdő

A harmadik előadó Varga Tamás, a Consolidity Kft. alapító-ügyvezetője volt, aki bemutatta nemrég fejlesztett, Agroclerk elnevezésű, mezőgazdasági adminisztrációt segítő applikációjukat.

Az előadás anyaga megtekinthető: Digitalizáció a magyar mezőgazdaságban_VT_Consolidity

A DDRIÜ által szervezett másik rendezvény a november 24-én megrendezésre került ötödik stakeholder találkozó volt. Ezt az eseményt szintén Pálmai Zsolt igazgatóhelyettes nyitotta meg és röviden bemutatta a projekt peer review folyamatait. A négy partnerrel (Andalúzia Regionális Kormánya – Spanyolország, Pays de la Loire Régió – Franciaország, Limburg Tartomány – Hollandia, Alkalmazott Tudományok Seinajoki Egyetem – Finnország) folytatott egyeztetések segítséget nyújtottak az akcióterv még precízebb kidolgozásában.

A találkozó második felében Kiss Balázs, a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője, valamint munkatásra, Szabó Veronika ismertették a szintén élelmiszeripari fókuszú FRiDGE Interreg Europe projektjüket. A FRiDGE projekt az európai élelmiszer- és italipar egyik legfontosabb aspektusával, a kkv-k versenyképességével foglalkozik.

A Regions 4Food projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.