2020. szeptember 22-én az akciótervek összeállításáról-megvalósításáról tartott webináriumot az Interreg Europe Program Közös Titkársága. Az eseményen a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség képviseletében külső szakértőnk, Dr. Baráth Gabriella vett részt.

A rendezvény elején Verena Priem, a Közös Titkárság szakpolitikai tisztviselője mondott bevezetőt, majd pedig Nicolas Singer, az Interreg Europe Program Közös Titkárságának Projects & Platform csoportvezetője tartott előadást a program akciótervekre vonatkozó elvárásairól. Először azok hátteréről és meghatározásáról beszélt, valamint definiálta az akcióterv fogalmát. Bemutatta az akciótervek sablonját és adott néhány támpontot azok kidolgozásához, úgy mint: legyen rövid, kövesse az előírt sablont, illeszkedjen az adott projekthez, valamint, hogy az adott régió számára haszonnal bírjon.

A webinárium zárásaként Lorenzo Sabatini, aki a Közös Titkárság Kutatás-Technológia Fejlesztés és EU Projekt területének vezetője tartott egy rövid előadást az akciótervek értékeléséről. Először arról beszélt, ahogy azt elméletileg elképzeljük, majd pedig arról, ahogy az a valóságban zajlik.

A webinárium hasznos volt a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség számára, hiszen több projektünk, köztük a Medtech4 Europe is az akciótervezés szakaszában van. Az online esemény számos olyan információval szolgált, amit fel tudunk használni orvostechnológiai akciótervünk véglegesítéséhez.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.