A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. több Interreg Europe projektben vesz tevékenyen részt, ezek közül az egyik a Medtech4 Europe, ami az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. A projekt hamarosan az első fázisának végéhez ér, ezért a partnerség 2020. novemberében tervezi megtartani ennek az időszaknak a disszeminációs rendezvényét, amiről 2020. szeptember 14-én tartottak egyeztetéseket.

A COVID-19 hatása itt is érezhető, hiszen megnehezíti a személyes kapcsolattartást, a rendezvények többnyire online formában kerülnek megrendezésre. Emellett a vírushelyzet további hatásaként az egészségügyi szektorra irányul a figyelem.

A rendezvényen bemutatásra kerülnek többek között azok a videók is, melyek a projekt folyamán készültek a tanulmányutakról. A résztvevők az együttműködés egyes régiókra gyakorolt hatását is megismerhetik, belelátva, hogy milyen tapasztalatokat merítettek az elsajátított gyakorlati tudásból, és hogy azt hogyan tudták beültetni a saját akciótervükbe.

A nehézségek ellenére a M4E projekt partnerei igyekeznek színessé és izgalmassá tenni a 2020. november 17-ére kijelölt rendezvényt, melyről később bővebb információkat osztunk meg.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.