A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. partnerként vesz részt a FIRECE CE1131 INTERREG CENTRAL EUROPE projektben. A projekt fő célja, hogy növelje a regionális kapacitásokat az energiatervek kezelésére, különös tekintettel a helyi erőforrásokra, amelyek az ipari szektor, azon belül a KKV-k számára segítik elő a megújuló energiaforrásokba történő beruházásokat.

A FIRECE fókuszában két mintaprojekt áll, az első innovatív pénzügyi eszközök kidolgozását tűzte ki célul, a második KKV-k által megvalósított lezárt vagy jelenleg futó energiahatékonysági beruházásának monitorozásával, illetve igény esetén új pályázatok megírásával foglalkozott. A megvalósítási időszak végéhez közeledve a mintaprojektekben a tevékenységek sikeresen lezárultak, a hangsúly az eredmények disszeminálására helyeződött.

A kommunikáció hatékonyságának és a megvalósult tevékenységek minél szélesebb körű bemutatásának érdekében az első mintaprojekthez kapcsolódóan öt videó készült el a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködésével, amelyek az alábbi linkeken tekinthetők meg:

Ausztria mintaprojektje: https://youtu.be/4J57NQbDbQg

Csehország mintaprojektje: https://youtu.be/396Pd5XGOsw

Németország mintaprojektje: https://youtu.be/MNslam_9nns

Olaszország mintaprojektje: https://youtu.be/TJYqa410Ygo

Magyarország mintaprojektje: https://youtu.be/EkAXE3BsEno

 

A projekt az Interreg Central Europe Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.