A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. partnerként vesz részt az eBussed PGI05948 INTERREG EUROPE projektben (https://www.interregeurope.eu/ebussed/). A projekt a hagyományos buszokon alapuló tömegközlekedésről az e-busz flottákra történő áttérésre fókuszál, valamint a partnerrégiók közötti tapasztalatcserére az üzemeltetés különböző szakaszaiban, ezáltal szolgálva azokat a régiókat, akik ebben a fejlett technológiában érdekeltek.

A DDRIÜ Nonprofit Kft. 2020.07.06-án tartotta a projekt első stakeholder találkozóját. Az online rendezvény témája a projekt bemutatása, jelenleg zajló feladatainak ismertetése és a magyarországi Status Quo elemzéssel kapcsolatos egyeztetés voltak.

A rendezvény sikerét nagyban növelte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium valamint a regionális KKV-k mellett az ország több pontjáról képviseltették magukat buszközlekedéssel  foglalkozó meghatározó szereplők: a Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt., a Miskolci Városi Közlekedési Zrt., a Paksi Közlekedési Kft., valamint a Tükebusz Zrt., akik megosztották releváns tapasztalataikat a Status Quo elemzés elkészítéséhez kapcsolódóan.

A projekt az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.