A koronavírus járvány miatt online részvétel formájában került sor a Medtech4 Europe projekt 4. magyarországi stakeholder találkozójára 2020. május 26-án kedd délután 14:00-15:00 óra között. A megbeszélésen a szervező Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségen kívül a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja (GINOP) Irányító Hatóságának, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Biofizika Intézetének, továbbá az Ügynökség külső szakértőjének, az Open Inno Kft-nek a munkatársai működtek közre.

A projekt 2020. februári dán tanulmányútjának rövid áttekintését követően az Ügynökség megbízott külső szakértői részleteiben bemutatták azokat az akciókat, amelyekkel az orvostechnológiai igények jobb, hatékonyabb kiszolgálását irányozzák elő a GINOP-on belül. Ezek az alábbiak:

  1. az orvostechnológiai vállalkozások együttműködésének, hálózatosodásának ösztönzése,
  2. vállalkozói tréning program orvostechnológiai startupok számára,
  3. online tanácsadási szolgáltatások az orvostechnológiai iparban,
  4. orvostechnológiai vállalkozások kapacitás-bővítése.

A 13 fő részvételével megvalósult megbeszélésen a fenti témakörökre az Ügynökség részletes reflexiókat kapott. Ezek figyelembe vételével folytatódik a projekt magyarországi akciótervének kidolgozása, amely 2020. novemberben fejeződik be.

A Medtech4 Europe projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.