Hírek

A Medtech4 Europe projekt interregionális partnersége orvosi technikai tanulmányúton vett részt 2019. október 15-én Pécsett. A pécsi tapasztalatcsere folytatásaként a Pécsi Tudományegyetem Biomedicina Mérnöki Projektjének kutatói a Medtech4 Europe projekt tudáspartnerével, a Francia Alternatív Energia és Atomenergia Bizottsággal (CEA) vették fel a kapcsolatot. A javasolt együttműködés középpontjában az elektrodiagnosztikai orvosi technika, az elektromiográfia (EMG) áll, miközben az izommozgás felületi elektroencephalogram (EEG) osztályozásának fejlesztését szintén figyelmet érdemlő témaként jelölték meg.


Az együttműködés kialakításának támogatása érdekében a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a Medtech4 Europe projekt magyar partnereként személyzeti csereprogramot szervez a CEA Grenoble-i kutatóintézetében a célból, hogy a Pécsi Egyetem kutatói közvetlen gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a fent jelzett témákban, a francia kutatókkal együttműködésben. A személyzeti csereprogramra 2020. év első hónapjaiban kerül sor.

A Medtech4 Europe projekt az Interreg Europe Programon belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.