Hírek

A FIRECE projekt egyik fő célja olyan innovatív pénzügyi eszközök fejlesztése mintaprojektek keretében, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások energiahatékonysági beruházásait. A FIRECE magyarországi partnereként a DDRIÜ Nonprofit Kft. az EX ANTE Tanácsadó Iroda Kft. segítségével valósítja meg az említett mintaprojektet. A szeptember vége óta tartó együttműködés keretében elkészült egy hazai piacelemzés, amely feltárja a KKV-k számára elérhető energiahatékonysági fejlesztéseket támogató konstrukciókat, azok előnyeit, gyengeségeit, valamint a célcsoport igényeit.

Második lépésként a Pénzügyminisztériummal konzultálva elkezdődött az innovatív pénzügyi eszköz alapjainak lefektetése, ami egy stakeholder találkozó keretében került bemutatásra az érdekelt feleknek 2019. november 18-án, Budapesten. A résztvevők megismerhették a tervezett eszköz konstrukcióját, feltehették kérdéseiket, elmondhatták észrevételeiket.

Az eseményen meghívott előadóként részt vett Tandi Zsuzsanna, a Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársa, aki az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA BIC Hungary) létrehozásának és működésének tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel.

A FIRECE projekt az Európai Unió Interreg Central Europe Programján belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. További információ a FIRECE projektről annak hivatalos angol nyelvű weboldalán érhető el: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FIRECE.html