Hírek

A „policy learning platform” (szakpolitika tanulási platform) az Interreg Europe Program összeurópai szintű tapasztalatcsere érdekében szervezett fórumsorozata. Célja az, hogy a megvalósítás alatt álló projekteket (saját partnerségükön kívül) más projektrégiók tapasztalataival támogassa annak érdekében, hogy az egyes projektrégiók regionális politika vagy egyéb szakpolitika formálási tevékenysége jobb, pontosabb lehessen. Ezt a folyamatot az Interreg Europe Program szakértői, illetve az egymástól való tanulás szellemében maguk a projektrégiók is aktívan segítik. A szakpolitika tanulási platform az Interreg Europe Program négy prioritásával összhangban az alábbi szakterületekre koncentrál:

  • a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció megerősítése,
  • a kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) versenyképességének javítása,
  • az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban,
  • a környezet védelme és az erőforrás-hatékonyság előmozdítása.

 

A szakpolitika tanulási platfom Regions 4Food projekt számára nyújtott lehetőségeiről a Interreg Europe Program honlapján található bővebb információ: https://www.interregeurope.eu/policylearning/what-is-policy-learning-platform/.

 

A Regions 4Food projekt az Európai Unió Interreg Europe Programján belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásával valósul meg. További információ a Regions 4Food projektről annak hivatalos angol nyelvű weboldalán érhető el: https://www.interregeurope.eu/regions4food/.