Hírek

Első tanulmányi látogatásunk Maastrichtban, 2019. március 12–13-án került megrendezésre, hogy eszmecserét folytassunk az okos specializációs stratégiákról és az innovációs politikákról a medtech szektorban.

Fogadó partnerünk Limburg tartomány volt. A találkozó egy tanulmányi látogatással kezdődött a Brightlands Maastricht Egészségügyi Egyetemre, ahol a köz-, a magánszféra és az egyetemi kutatóbázisok un. “hármas helix” partnerségeinek világába tekintettünk bele, amely Limburg Tartomány nyitott innovációs modelljét jellemzi. Más, a Campuson működő szervezetek, mint például a Scannexus büszkén mutatták be a legmodernebb Tesla szkennereket, és a Maastrichti Klinikai Központ munkavállalói válaszoltak a klinikai vizsgálatok fontosságára vonatkozó kérdésekre a Brightlands-i campus környezetben.

A 3D-s körbejárás után meglátogattuk a MERLN kutatóintézet laboratóriumait és tiszta szobáit, valamint a Medtronic-ot. A délutáni műhely munka sok kérdésre választ adott, mint például: hogyan lehet ökoszisztémát építeni a medtech szektorban? Kinek hogyan kell működnie az ilyen ökoszisztémában, és milyen szerepet játszon a többi partner? Hogyan építhetsz bizalmat, és hogyan működhet együtt ebben az ökoszisztémában a köz- és magánszféra? Lenyűgözött, amit láttunk, nagyon inspiráló volt látni Limburg Tartomány orvostechnikai együttműködéseit, fejlesztéseit.

Második napot Limburg kormányzati épületében kezdtük, és meglátogattuk a Maastrichti Szerződés helyszínét. Végül a napot az Irányító Bizottság ülésével zártuk, hogy megvitassuk a megvalósított és az előttünk álló tevékenységeket.

 

További információk a Medtech4 Europe projektről:

A projekt eredményeiről folyamatos tájékoztatás olvasható a https://www.interregeurope.eu/medtech4europe/ , angol nyelvű honlapon.

A Medtech4 Europe projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az INTERREG EUROPE Programon belül.