Hírek

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. valamint a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. három munkatársa a Pénzügyminisztérium munkatársával együtt elutazott Brüsszelbe, hogy részt vegyen az ott megrendezett képzésen, amelynek fókuszában az energiahatékonysági beruházások és az azokat támogató – elsősorban kis-és középvállalkozásokat célzó – pénzügyi eszközök álltak.

A képzés házigazdája a FI-COMPASS volt, aki az Európai Strukturális és Befektetési Alapok pénzügyi eszközeivel kapcsolatban biztosít tanácsadási szolgáltatásokat. A platformot az Európai Bizottság működteti együttműködésben az Európai Beruházási Bankkal.  A rendezvény a FIRECE projekt keretében valósult meg, amelynek célja az alacsony széndioxid kibocsájtású energiatervezési stratégiák és az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló politikák ösztönzése, javítása, valamit kis-és középvállalkozások ez irányú beruházásainak támogatása innovatív pénzügyi eszközök kidolgozásával.

A képzés kitért az energetikai tervek és stratégiák monitorozási módszereire, előzetes értékelési eljárások kidolgozására, pénzügyi rendszerek fejlesztésére valamint regionális beruházásokra. A projekt partnereként a kétnapos képzés tapasztalataira alapozva egy mintaprojektet fogunk végrehajtani a dél-dunántúli régióban, melynek előkészületeit már megkezdtük.

FIRECE projektről bővebben annak hivatalos honlapján találnak információkat.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.