Hírek

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) 2018. november 22-én szervezte meg első Medtech4 Europe stakeholder találkozóját. A rendezvényt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tartották 20 fő részvételével.

A találkozó a Medtech4 Europe Interreg Európa projekt – orvostechnológiai eszközökkel összefüggő kutatás-fejlesztési pályázat – bemutatásával kezdődött, majd a résztvevők bevonásával feltárták a Dél-Dunántúli régió állapotát a medtech szektorban.

Miután a DDRIÜ és a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Egyetem kutatói közösen megvitatták a medtech szektor jelenlegi helyzetét, a jó és a rossz gyakorlatokról is szó esett, ahogyan azokat a Magyarországi Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tervezésében és megvalósításában látják. A Pécsi Tudományegyetem jó gyakorlati például is szolgál majd a projektben, ezért az első stakeholder találkozó jó alkalom volt arra, hogy megismerjék egymást a DDRIÜ projekten dolgozó munkatársai és stakeholdereik, és megkezdjék a közös munkát.

A Regions 4Food Interreg Európa projektben szintén megkezdődött a közös munka, melynek keretein belül 2018 november 29-én Szekszárdon ültek össze az élelmiszer iparág szakemberei. A projekt az élelmiszerlánc (agrártermelés, élelmiszeripar, kereskedelem) tekintetében mozdítja elő a modern információs-kommunikációs technológiák és a „big data” alkalmazások elterjesztését. A találkozón tíz fő vett részt három stakeholder szervezettől: a  Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség valamint a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal Terület- és Vidékfejlesztési Osztály munkatársai is részt vettek az eseményen. A program szintén a projekt bemutatásával kezdődött, majd az első félév során végzett tevékenységről és az előttünk álló feladatokról kaptak tájékoztatást a megjelentek.

A projektek az Interreg Európa Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósulnak meg.