Hírek

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai 2018. október 16-17-én részt vettek az I-CON című, Interreg Central Europe projekt keretében megrendezett partnertalálkozón.

Az I-CON egy nemzetközi, szektorok közötti együttműködés, amely a mechatronika (folyamattechnológia), a biotechnológia (élelmiszer-biztonság) és az élelmiszer-tervezés (csomagolás design) együttes vizsgálatával és potenciális fejlesztési lehetőségeinek feltérképezésével támogatja az ágazatban működő kis-és középvállalkozások munkáját. Cégünk fókuszterülete elsősorban Tolna megye valamint a teljes Dél-dunántúli régió.

A találkozón a partnerek a projekt előrehaladásának, valamint az elvégzett és még hátralévő feladatok megbeszélése mellett jelentős időt szenteltek a mintaprojektek (pilot projektek) részleteinek megtervezésére. Az ágazatok közötti együttműködések kialakítása, tesztelése érdekében egy online platformon keresztül élelmiszer csomagolás designhoz kapcsolódó versenyt hirdetnek minden résztvevő országban. Magyarországon az érdeklődők számára novembertől lesznek érhetőek el az ezzel kapcsolatos információk.

A partnertalálkozó első napjának programja a Villa Sandi-ban tett látogatással folytatódott, ami a Treviso környéki bortermelés egyik ikonikus helyszínére. A Villa Sandi történetének és az ott folyó folyamatos fejlesztésnek megismerése jó gyakorlatként szolgált a partnerek számára. A résztvevők egy vezetett látogatás keretében megtekinthették a villa alatt húzódó több, mint 1,5 kilométer hosszúságú alagútrendszert, amelyek egy részét a II. Világháború alatt katonai célokra használtak, jelenleg pedig kiváló környezetet biztosít a borok érlelésére. A találkozó második napjának fókuszában a projekt kommunikációja állt. Szervezetünk honlapján és Facebook profilján folyamatosan frissülnek az I-CON projekttel kapcsolatos tartalmak. (https://www.ddriu.hu/ illetve https://www.facebook.com/ddriu.nonprofit.kft/)

Az Interreg Central Europe Program keretében megvalósuló CE393 azonosítószámú I-CON projekt célja, hogy a partnerek közös erővel fejlesszék a kis-és középvállalkozások üzleti készségeit versenyképességük fokozása érdekében, amelyhez jelentősen hozzájárult a rendezvényen megvalósult tapasztalatcsere.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.