Hírek

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Budapesten szervezi a FIRECE Közép Európa projekt soron következő partnertalálkozóját 2018. szeptember 26-27-én.

Projekt partnereink hét országból érkeznek, hogy részt vegyenek a fővárosban tartott Irányítóbizottsági ülésen és Tanulmányi látogatáson. Elsőként a projekt előrehaladását tárgyalják meg, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tesznek látogatást, ahol betekintést nyerhetnek az épületek Európai Uniós forrásból megvalósult energetikai fejlesztéseibe.

A projekttalálkozó második napján a Pénzügyminisztérium munkatársai tartanak előadást a hazai támogatott épületenergetikai fejlesztési lehetőségeiről, valamint két már megvalósult projekt is bemutatásra kerül. A délutáni program Szentendrén folytatódik, ahol az ÉMI Nonprofit Kft tevékenységeibe láthatnak bele a résztvevők.

Rövid emlékeztető a projekt céljairól: a projekt az egyes közép-európai EU tagállamok már meglevő uniós forrásainak pályázati rendszerét, támogatási programjait igyekszik az ipar és a KKV-k igényeihez jobban idomulóvá tenni. A célzott, valós igényekre reagáló fejlesztési programok nem pusztán az érintett vállalkozásokat teszik hatékonyabbá, de megyéjük, régiójuk, országuk környezeti állapotát is kedvezően befolyásolják.

FIRECE projektről bővebben annak hivatalos honlapján találnak információkat.