A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft az INTERREG EUROPE Program 2017 nyarán zárult harmadik pályázati fordulójában két pályázat összeállításában működött közre.

Az első projekt a MEDTECH4EUROPE pályázat volt, amely egy orvostechnológiai eszközökkel összefüggő kutatás-fejlesztési projekt. A pályázatot Rhône-Alpok-Auvergne Régió Tanácsa koordinálja. A projekt négy éven keresztül valósul meg, 2018-2022 között.

A másik projekt a Regions4Food4.0 címet viseli, és az élelmiszerlánc (agrártermelés, élelmiszeripar, kereskedelem) tekintetében mozdítja elő a modern információs-kommunikációs technológiák és a „big data” alkalmazások elterjesztését. A pályázatot Andalúzia Régió Kormányának Mezőgazdasági Minisztériuma vezeti, futamideje öt év (2018-2023).

A fent jelzett két pályázat az INTERREG EUROPE Program Monitoring Bizottságának 2018. március 13-i döntése értelmében támogatásban részesült. A pályázatok megvalósítása 2018 nyarán veszi kezdetét, amiről a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft honlapján a későbbiekben beszámolunk.