Hírek

 

ELINDULT AZ I-CON PROJEKT!
 

Az Interreg Central Europe Programme keretében, 2016. júniustól hivatalosan is kezdetét vette nyertes, I-CON nevű projektünk. A nemzetközi projektben Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia egyes régiói is részt vesznek. Közös célunk, hogy együtt kialakítsunk egy olyan stratégiát és szolgáltatáscsomagot, amellyel növelhetjük a versenyképességet és tudást illetve innovációt transzferálhatunk a fejlődni kívánó élelmiszeripari KKV-k számára.

Manapság a cégeknek egyre több problémával kell megküzdeniük, ennek egyik fő oka az innováció hiánya. Az I-CON keretein belül a DDRIÜ Nonprofit Kft. célja, hogy a nemzetközi összefogás segítségével fellendítse a dél-dunántúli (Somogy, Baranya és Tolna megye) élelmiszeripari cégek gazdasági növekedését az innovációs hajlandóságuk növelésével és vállalkozói készségeik fejlesztésével.

 
A projekt során lépésről-lépésre haladunk és átvilágítjuk a leggyakrabban felmerülő problémákat, annak érdekében, hogy feltárhassuk a régióban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket és megoldást találjunk a hiányosságokra. A biotechnológia, mechatronika és design szektorok az egyik legfontosabb mozgatórugói az innovációnak, emiatt a gondos felmérést követően egy személyre szabott automatizálási, gépészeti fejlesztéseket, élelmiszerbiztonsági, illetve design-szolgáltatásokat kínáló csomagot szeretnénk összeállítani a vállalkozások számára.

Amennyiben Ön is élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozik és a későbbiekben érdekelné az I-CON projekt keretében nyújtott ingyenes tanácsadásunk innováció integrálás és/vagy vállalkozói készségek témakörökben, lépjen kapcsolatba velünk!

( További információk: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/I-CON.html )

2016. június 28.